Cultuurreizen, het ideale toerisme

EEN HISTORISCHE TRILOGIE 

In het spoor van 16de-eeuwse prinsessen

Vijf jaar geleden startte ik een trilogie Davidsfondsreizen, die ik zelf heb uitgestippeld en die aansluiten bij mijn boeken 'Hartenheer' en 'De gestolen prinses', die zich afspelen in de 16de eeuw onder de Habsburgers. Ik neem reizigers mee in de voetsporen van de moeder, de tante en de zus van keizer Karel. De lezingen en cursus die ik over dat boek geef, gaf ik de veelzeggende titel ‘Prinsessen beleven geen sprookjes’ mee.

In 2015, 2019 en 2022 ging de reis naar Spanje. We volgden de rouwstoet van Johanna van Castilië, alias de Waanzinnige, die de moeder van keizer Karel was. 

In 2022 stond de ‘tour de France' op het programma, Margaretha van Oostenrijk achterna die op haar tweede als kindbruidje voor de dauphin naar Frankrijk vertrok. De reis kon niet doorgaan - de coronavrees was nog steeds sterker dan de reislust. Wie weet een plan voor 2025?

Na 2017 en 2018 is in 2024 Denemarken een derde keer aan de beurt. Isabella van Oostenrijk, een jongere zus van keizer Karel, kwam er terecht als koningin. Die Davidsfonds Cultuurreis is gepland van zondag 5 tot en met vrijdag 10 mei 2024. Het programma en de praktische informatie, vindt u hier


“Want de verteller zet een waar verhaal graag naar zijn hand.”

Brigitte Raskin